LONG AN HOUSE

Long an / Vietnam / 2017

2
2 Love 60 Visits Published

 The design was inspired by the Vietnam traditional structure 


accompanied by 3 separate spaces and slope roof while using a modern and strong architectural language. At the same time, maximizing the ventilation efficiency by dividing the roof into two parts and having a court yard; then allocating two corridors to connecting the roof. This way created a court yard and big walls. These are porous walls which can bring breeze into the house
 
The Vietnam traditional house is stretched from front to back creating continuous functional spaces. These spaces’ boundaries are estimated by light with different intensity and darkness. The layout utilizes the wind direction of the local area in different seasons.
Approaching the house firstly is the front yard made bY the hollow clay bricks, which can absorb the rain itself and reduce the heat on the floor
Following is a buffer space which created the light transition from the yard to the living room, dining room and bedroom.
The kitchen area and other functional spaces are located in the north side and go along the house, which is advantage to traditional cooking when many family members come and visit.
 
The mezzanine accommodates with two bedrooms, a relaxing and reading area and a long corridor connecting all spaces in the house through two stairs on both ends. The design team wants to have a continuous space between the functional areas inside and outside the house, so that the children can play and move freely, throughout the house without being confined by separate walls.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

     The design was inspired by the Vietnam traditional structure  accompanied by 3 separate spaces and slope roof while using a modern and strong architectural language. At the same time, maximizing the ventilation efficiency by dividing the roof into two parts and having a court yard; then allocating two corridors to connecting the roof. This way created a court yard and big walls. These are porous walls which can bring breeze into the house  The Vietnam traditional house is...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users