The Daily Edited Melbourne Flagship

Melbourne / Australia / 2017

63
63 Love 8,538 Visits Published

The recently opened Melbourne flagship store for The Daily Edited is a delicate balance of sweet sophistication and cool minimalism. While the brand is largely an e-commerce venture, the new Melbourne flagship was developed to offer customers the opportunity to visit and linger in a physical space, becoming immersed in a truly bespoke environment.
In response to the store’s modest floor area (60sqm) decorative, ornamental elements were stripped away leaving a few key design pieces to stand comfortably and confidently as focal points within the space. The volume of the store is accentuated by an illuminated datum line which creates a greater sense of height and spaciousness. Custom-designed joinery elements including a natural stone table and point of sale bench take pride of place and double as precious, covetable objects.
Themes including rapidly advancing technology and the intangible qualities of e-commerce were a source of inspiration, influencing the forms and detailing throughout the interior.The design includes a subtle nod to space-age, futuristic aesthetics; soft light emits from behind the curvaceous walls and integrated joinery units. A sweeping curve wraps the interior from the entry in and around the four walls of the store. A reductive material palette including Norwegian rose marble, white terrazzo, and terracotta-tinged pink feels feminine but not fussy. While pink is undoubtedly the hero, the aesthetic leans toward a refined kind of grown up-cool.

63 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The recently opened Melbourne flagship store for The Daily Edited is a delicate balance of sweet sophistication and cool minimalism. While the brand is largely an e-commerce venture, the new Melbourne flagship was developed to offer customers the opportunity to visit and linger in a physical space, becoming immersed in a truly bespoke environment.In response to the store’s modest floor area (60sqm) decorative, ornamental elements were stripped away leaving a few key design pieces to stand...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 63 users