Con testa hairdresser

Florence / Italy / 2018

0
0 Love 574 Visits Published

The client didn't want the common white glossy typical hairdresser salon look but something more natural, made to measure shop with a cosy atmosphere. 


This is a Davines salon and that means eco, green and low impact. This is why many of the existing materials were saved and used in a different way (eg the existing white wooden floor was partially polished to take off the old white paint while the rest of it was disassembled and used to build the reception desk). Only natural materials were used (old wood and iron). The design is simple but in Florence there is not many hairdresser salon looking this warm!


 


 

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The client didn't want the common white glossy typical hairdresser salon look but something more natural, made to measure shop with a cosy atmosphere.  This is a Davines salon and that means eco, green and low impact. This is why many of the existing materials were saved and used in a different way (eg the existing white wooden floor was partially polished to take off the old white paint while the rest of it was disassembled and used to build the reception desk). Only natural...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture / Furniture design
    Archilovers On Instagram