Library of Briosco

Briosco / Italy / 2014

1
1 Love 610 Visits Published

The project consists in an underground building from irregular shape slender, hidden from view for observers placed at the foot of the hill, but open to South-Easts front along the excavation in which juts an access ramp.


The architectural composition is obtained through the combination of more rooms, each one responsible for specific functions, different from each other by shapes, elevations and technical solutions.


The library room's interception guarantees isolation from external noises. Route thorugh library's spaces is exalted by differences of vertical surfaces and natural lighting which changes in each one, resulting wealth of visual perception.


The linear "cut" in the hill is the track that holds together volumes, still recognizable on the roof plan which is a set of squares with variety of surface materials and opening's solutions.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The project consists in an underground building from irregular shape slender, hidden from view for observers placed at the foot of the hill, but open to South-Easts front along the excavation in which juts an access ramp. The architectural composition is obtained through the combination of more rooms, each one responsible for specific functions, different from each other by shapes, elevations and technical solutions. The library room's interception guarantees isolation from external noises....

    Project details
    • Year 2014
    • Client Comune di Briosco
    • Status Competition works
    • Type Parks, Public Gardens / Libraries
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users