WEST HEATH DRIVE

London / United Kingdom / 2014

3
3 Love 424 Visits Published

This project involved the conversion and extension of an existing redundant loft within an Arts & Crafts house in Golders Green. The client wanted the space transformed into a light and spacious guest suite and study, which evoked a sense of being on holiday, or an escape in which to work quietly, read or listen to music.


The T-shaped plan together with steep and awkward roof angles led to the key spaces – study, living and bathroom being located at the extremities of the plan with the central space used for the stairs and a games space. Timber partitioning, designed to blend seamlessly with the roof pitch using rough sawn tongue and groove boards, also lends a beach house feel. Separation of the spaces is provided by the inventive use of sliding panels and a bookcase, removing the need for typical doors, creating a light, open and peaceful retreat.

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This project involved the conversion and extension of an existing redundant loft within an Arts & Crafts house in Golders Green. The client wanted the space transformed into a light and spacious guest suite and study, which evoked a sense of being on holiday, or an escape in which to work quietly, read or listen to music. The T-shaped plan together with steep and awkward roof angles led to the key spaces – study, living and bathroom being located at the extremities of the...

    Project details
    • Year 2014
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Lofts/Penthouses / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users