House Pranayama

Sydney / Australia / 2018

76
76 Love 6,683 Visits Published

This project involved a narrow three story side addition to a 1920s two storey brick house in leafy Bellevue Hill.


The brief called for an addition that created space for a study, library and rumpus area that also provided an opportunity for internal connection/lift access from the previously separate garage.


The design was conceived as a single, vertical form that contrasts the horizontality of the existing house.


Economical in its footprint, the addition’s internal floor area measures 44sqm, with one room occupying each of the three levels - a rumpus room below ground, a library at ground level and a study on the level above.


A minimalist palette of concrete, black steel, black joinery and white walls is offset by the use of pale green textured tiles and rough sawn timber relief in the concrete ceiling that enhance the space’s play on light and shadow.

76 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This project involved a narrow three story side addition to a 1920s two storey brick house in leafy Bellevue Hill. The brief called for an addition that created space for a study, library and rumpus area that also provided an opportunity for internal connection/lift access from the previously separate garage. The design was conceived as a single, vertical form that contrasts the horizontality of the existing house. Economical in its footprint, the addition’s internal floor area...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 76 users