ático babel

Valencia / Spain / 2016

3
3 Love 509 Visits Published

this property built in 1930 has a house tipology with a very long rectangular floor plan, illuminated and ventilated through its “short sides”, one of which is located to the main facade of the building and another to the inner patio of the block. the excessive compartmentalization of space, made the central part of the house a dark place, narrow and without ventilation.


Pedro entrusts to us the project of reform and interior design starting from two premises: transform the house in a luminous place and find in its interior a space for occasional meetings with friends around the gastronomy. therefore the inner partition is demolished, leaving a day and night zone separated by a mobile partition that allows the inhabitant graduate the light and privacy inside the house. the area intended for cooking is open to the living room. there is an island furniture for cooking and chatting around it, as well as several storage columns attached to the wall; to avoid odors and smoke condensations, it is used a bell integrated in the ceiling of great power and very silent. the materiality of this project is based on the balance between low and warm temperatures graded by the silestone® stone of the kitchen bench and the oak of the furniture and pavement.


valencia, spain.
area 69 m2
photos by daniel rueda cuerda
2016


 


este inmueble construido en el año 1930 presenta una tipología de vivienda con planta rectangular muy alargada, iluminada y ventilada a través de sus “lados cortos”, situándose uno de los mismos a la fachada principal del edificio y otro al patio interior de manzana. la excesiva compartimentación del espacio, hacía de la parte central de la casa un lugar oscuro, estrecho y sin ventilar.


Pedro nos encarga el proyecto de reforma e interiorismo partiendo de dos premisas: transformar la vivienda en un lugar luminoso y encontrar en su interior un espacio para reuniones ocasionales con amigos en torno a la gastronomía. con este fin, se elimina la tabiquería existente, manteniendo una zona de día y otra de noche separadas entre sí por un tabique móvil que permite graduar la iluminación y el nivel de intimidad del habitante.el área para cocinar queda abierta al salón. se dispone un mueble isla para cocinar y charlar en torno a él, así como de varias columnas de almacenamiento adosadas a la pared; para evitar olores y condesaciones de humo, se recurre a una campana integrada en el techo de gran potencia y muy silenciosa. la materialidad de este proyecto se basa en el equilibrio entre temperaturas bajas y cálidas graduadas por la piedra de silestone® del banco de la cocina y el roble del mobiliario y pavimento.


valencia, spain.
superf. 69 m2
fotografía daniel rueda cuerda
2016


 

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    this property built in 1930 has a house tipology with a very long rectangular floor plan, illuminated and ventilated through its “short sides”, one of which is located to the main facade of the building and another to the inner patio of the block. the excessive compartmentalization of space, made the central part of the house a dark place, narrow and without ventilation. Pedro entrusts to us the project of reform and interior design starting from two premises: transform the house...

    Project details
    • Year 2016
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users