apolo

Valencia / Spain / 2015

2
2 Love 578 Visits Published

the project consists in the renovation of a small apartment in a historical building in the center of valencia proposed for short term rent. in its original state it presented a unattractive picture due to the excessive partitions turning spaces with a very small size. the apartment lacked of natural lighting as it only has a courtyard at one end. the main objective was to get the maximum use of natural light in the apartment. we simplified the distribution for wide open spaces that allowed light multiply.


the result is a linear series of four large spaces of different proportions. each space has a specific use with its own identity (living room – bedroom – dining room -kitchen) and the wall-less between them allow them greater freedom of relationship.


the only partitions that were not demolished are the bathroom due to the facilities of the old building, situated between the kitchen and the bedroom helps us organizing the different spaces of the apartment adding privacy for the required spaces. this way we obtained the best natural lighting and space.


both the woodwork and the walls and ceiling are painted white, thus improving natural lighting and giving the apartment a homogeneous and timeless atmosphere. natural oak furniture introduces texture and warmth, acting as a continuous layer that unifies the spaces.


valencia, spain.
area 64 m2
photos by daniel rueda cuerda
2015


 


el proyecto engloba la renovación de un pequeño apartamento en un edificio del centro de valencia destinado al alquiler de corta estancia. en su estado original presentaba una imagen decaída y sombría debido a la excesiva compartimentación.


el piso apenas posee iluminación natural pues tan solo se ilumina a través de un patio en uno de sus extremos. por ello, el objetivo principal es conseguir el máximo aprovechamiento de la luz natural en el interior del apartamento. con dicha finalidad, se simplifica la distribución obteniendo espacios amplios y abiertos que permiten multiplicar la luz. el resultado es una sucesión lineal de cuatro espacios con diferentes proporciones. cada uno de dichos espacios tiene un uso específico con identidad propia (salón – dormitorio – comedor – cocina) y las oberturas entre ellos les permiten una gran libertad de relación.


los únicos tabiques que permanecen de su estado original son los del baño para respetar las instalaciones del antiguo edificio, generando los espacios servidores del apartamento anexos al patio de servicio situado entre la habitación y la cocina para aportar mayor privacidad. de esta manera se consigue mejor iluminación natural y espacial.


tanto la carpintería como paredes y techo se pintan de blanco, para reflejar mayor cantidad de luz y mejorar la escasa iluminación natural, dotando al apartamento de una atmosfera homogénea y atemporal. la textura y calidez del mobiliario de roble natural actúa como una capa continua que unifica los espacios.


valencia, españa.
area 64 m2
fotos de daniel rueda cuerda
2015

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    the project consists in the renovation of a small apartment in a historical building in the center of valencia proposed for short term rent. in its original state it presented a unattractive picture due to the excessive partitions turning spaces with a very small size. the apartment lacked of natural lighting as it only has a courtyard at one end. the main objective was to get the maximum use of natural light in the apartment. we simplified the distribution for wide open spaces that allowed...

    Project details
    • Year 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users