NAD Headquarters

Evora / Portugal / 2010

3
3 Love 473 Visits Published

Briefing
The existing building building located in the historical centre of Evora was to be transformed into the headquarters of the company. The 3 stories of the building were to be subdivided amongst the design department, the architectural department and the IT department and the administrative offices.


Concept
A series of minimal interventions redefined, when required, the existing spaces that were mostly organized into open spaces.
On the ground floor, the oversized space was redefined by “inserting” a wooden stage that re-dimensioned and re-organized the space.
All workstations were united round a single table whilst all bookshelves and archives were incorporated and hidden by the same wooden structure.


Architecture: Andrew Shore (NAD Design Solutions)
Design Team: Silvia Merca
Photography: Geronimo Coelho

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    BriefingThe existing building building located in the historical centre of Evora was to be transformed into the headquarters of the company. The 3 stories of the building were to be subdivided amongst the design department, the architectural department and the IT department and the administrative offices. ConceptA series of minimal interventions redefined, when required, the existing spaces that were mostly organized into open spaces.On the ground floor, the oversized space was redefined by...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Offices/studios
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users