plus energy rooftop

Vienna / Austria / 2016

2
2 Love 354 Visits Published

The two-storey loft conversion on Schüttauplatz takes references from the landscape and creates by projections (dormers) and recesses views from the indoor and outdoor use and protected high-quality open spaces. The transition between apartment house and construction is accentuated road side by an architectural design element which protrudes above the last inventory levels in the road space. The lightweight steel sets itself as an independent member on the existing building.

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The two-storey loft conversion on Schüttauplatz takes references from the landscape and creates by projections (dormers) and recesses views from the indoor and outdoor use and protected high-quality open spaces. The transition between apartment house and construction is accentuated road side by an architectural design element which protrudes above the last inventory levels in the road space. The lightweight steel sets itself as an independent member on the existing building.

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users