Résidence Parsons

Stoneham / Canada / 2016

0
0 Love 481 Visits Published

This residential project has been thought out with a view to integration with the landscape and the site. Designed for a young and dynamic family, the project develops both inside and out, creating spaces for living in nature. The garden-level backyard and the big breakthroughs on the surrounding forest allow you to play on the perspectives and the context. The living areas overlooking the forest give the impression of living in the treetops. The structure enveloping the terrace adds privacy and perfectly frames the landscape.


The simple volumetry and the contemporary approach are in harmony with the materiality of the project. The wood and the natural slate shingle are in contrast to the white of the main body of the house, which blends into the winter and mountainous setting of Stoneham, while it contrasts with the colors of the summer and autumn. The size of the walls and fenestration leaves a lot of openness on the outside light, resulting in a natural lighting out of the ordinary.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This residential project has been thought out with a view to integration with the landscape and the site. Designed for a young and dynamic family, the project develops both inside and out, creating spaces for living in nature. The garden-level backyard and the big breakthroughs on the surrounding forest allow you to play on the perspectives and the context. The living areas overlooking the forest give the impression of living in the treetops. The structure enveloping the terrace adds privacy...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Contractor Drolet Construction
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram