Duo Suites Residences

Mersin / Turkey / 2015

1
1 Love 884 Visits Published

The name of the project, Duo-Suites is derived from the two masses of separate buildings joined with a single highly transparent circulation system. The building is situated on southwest – northeast axis considering the maximum and optimum benefits of wind and sun light on the site. The two blocks are slightly shifted from each other while being located on the site and these separate two masses create the delicate, high rise effect of the building. 


The project is designed considering the interior and the exterior spatial usages of the local area. The exterior landscape is designed as if it was an interior courtyard, the necessities and daily life of inhabitants are considered while shaping the landscape. The residence complex includes activities such as sport areas, barbecue spaces, swimming pool, hobby gardens, children’s park, sunbathing and lounge areas; by creating public usage activities and exclusive facilities.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The name of the project, Duo-Suites is derived from the two masses of separate buildings joined with a single highly transparent circulation system. The building is situated on southwest – northeast axis considering the maximum and optimum benefits of wind and sun light on the site. The two blocks are slightly shifted from each other while being located on the site and these separate two masses create the delicate, high rise effect of the building.  The project is designed...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Status Current works
    • Type Multi-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users