MAP house

London / United Kingdom

28
28 Love 1,806 Visits Published

The scheme places a three  storey contemporary home  onto a plot previously occupied by a double garage. The site is located in a South London mews in the Camberwell Grove Conservation Area and is surrounded by a number of listed buildings.


Careful articulation of space maximises the relatively small footprint of the site. Surrounded on three sides by neighbouring properties  the building has only one main outlook. A large, automated bi-folding shutter folds back to reveal a sliding glass door into the living space and kitchen workshop. This draws an abundance of natural light into the building and creates views across the  garden opposite Using a reduced palette of hardwearing  materials, of  reclaimed brick and a charred larch cladding on the ground floor blends the building neatly into its surroundings.   A series of rooflights and high level windows enhance  the design by providing additional light/ventilation while maintaining privacy from the surroundings.

28 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The scheme places a three  storey contemporary home  onto a plot previously occupied by a double garage. The site is located in a South London mews in the Camberwell Grove Conservation Area and is surrounded by a number of listed buildings. Careful articulation of space maximises the relatively small footprint of the site. Surrounded on three sides by neighbouring properties  the building has only one main outlook. A large, automated bi-folding shutter folds back to reveal a...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Lovers 28 users