HY Office

Curitiba, Brazil São Paulo / Brazil / 2017

70
70 Love 4,573 Visits Published

We went along with the client to visit the small, modern building where the plan
for an up-and-coming healthcare business. I was surprised by the high ceilings
and the hulking bare concrete columns. Immediately, I thought of scattering
the various office environments included in the plan across the space. Since in
every new firm the idea is to mingle and nurture encounters, rather than
segregating, this gave rise to the concept of multiple transparent areas, with a
shared socializing space with a Ping-Pong table and a fridge stocked with
soda and beer, as well as a TV tuned to sports, not the news. The division
between the production and reception areas was executed through a simple
interlocking system in the form of an amorphous wood element created by the
Studio, with so many varied possible arrangements that it recalls a child’s toy.


 


 

70 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    We went along with the client to visit the small, modern building where the planfor an up-and-coming healthcare business. I was surprised by the high ceilingsand the hulking bare concrete columns. Immediately, I thought of scatteringthe various office environments included in the plan across the space. Since inevery new firm the idea is to mingle and nurture encounters, rather thansegregating, this gave rise to the concept of multiple transparent areas, with ashared socializing space with a...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Contractor Menta Engenharia
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios
    Archilovers On Instagram
    Lovers 70 users