Villa renovation CC

San Vito / Italy

41
41 Love 2,019 Visits Published

Secretly hidden behind its walls, the house remained quietly. Throughout a century, from a small house, the construction has grown: two shops, a bathroom and a few other rooms have invaded, little by little the patio.


The first step of the project was the main one : remove all unnecessary constructions. To get closer to the origins. Suddenly, the volumes got clearer. The thick stone walls were revealed. New openings generated a new circulation between the public rooms (livingroom, kitchen, dining room) and the patio. The first floor, where the common livingroom dominates the patio, offers privacy and silence to the rooms.


Between the inside and the outside, the white walls have became the silent background for the intense sunlight of San Vito.

41 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Secretly hidden behind its walls, the house remained quietly. Throughout a century, from a small house, the construction has grown: two shops, a bathroom and a few other rooms have invaded, little by little the patio. The first step of the project was the main one : remove all unnecessary constructions. To get closer to the origins. Suddenly, the volumes got clearer. The thick stone walls were revealed. New openings generated a new circulation between the public rooms (livingroom, kitchen,...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 41 users