Building for new Norvento Headquarter

Lugo / Spain / 2016

2
2 Love 1,383 Visits Published

To feel, at work, as if you were home. Wherever you look, plants and trees close by, surrounding you. In a hut you withdraw into. A peaceful place with a human scale.


To feel as if your work space were independent, not within an impersonal office building where you are just another employee, one of many, with no chance of personalizing your space, your relationship with other employees.


To work like a freelance but knowing that you are part of an enterprise and a collective responsibility named Norvento. To design an easily recognizable image to identify with, something different from what’s usual in office buildings. To come up with a simple architecture. So simple and logical that it comes across as subtle and emotive. No more screaming, no more sophisticated materials and complex architectures. A silent but highly attractive architecture. To draw attention? Yes, but to its elegance and discreetness. In this way architecture presents itself as the physical exponent of a corporate attitude. The design must clearly reflect the clarity of the program, where each department is immediately and independently identifiable, yet departments can easily relate to one another.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    To feel, at work, as if you were home. Wherever you look, plants and trees close by, surrounding you. In a hut you withdraw into. A peaceful place with a human scale. To feel as if your work space were independent, not within an impersonal office building where you are just another employee, one of many, with no chance of personalizing your space, your relationship with other employees. To work like a freelance but knowing that you are part of an enterprise and a collective responsibility...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users