VILLA MAGNOLIA

Baku / Azerbaijan / 2014

0
0 Love 710 Visits Published

Villa Magnolia, Azerbeycan’ın Bakü şehrinin, Nardaran ilçesinde, Hazar Denizi kıyılarında bulunmaktadır.


 


13 dönümlük  araziye tasarlanan bu proje,  güneyde  yeşil dokuyla iç içe villalar, kuzeyde deniz ile ilişki kuran, havuzlar, spor kompleksi, spa merkezi, restorant ve barbekü alanları gibi sosyal aktiviteler ile donatılmıştır.



Peyzaj tasarımı projenin genelinde cok önemli bir rol oynamaktadır.



Açık yeşil alanların, kapalı alanlarla olan ilişkisi bütünleyici bir şekilde kurgulanmış, doğal bir peyzajın parçası olarak yer altında bulunan alanlar doğal ışıktan faydalacak şekilde tasarlanmıştır.


 


Cam kubbe merkez alınarak tasarlanan restorantın duvar ve çatılarını, en doğal izolasyon malzemesi toprak ile doğayla bütünleştirilerek tasarlanmıştır. 


 


Spa merkezinin içi, dinlendirici ve rahatlatıcı organik formlar, dışı ise bu organik formları doğal peyzaj ile bütünleştirerek “içi dışı bir” kavramını benimseyen bir mimarinin örneğidir.



Bu doğal peyzajın üzerine oturan ve 120 m2 avlu etrafında tasarlanmış olan ana villa, kubistik yapısı ile dikkat çekmektedir. Yöreden elde edilen doğal taşlarlar, kubistik yapının duvarlarına ve çatılarına ayrı bir karakter kazandırmaktadır. İç ve dış mekan devamlılığı, projenin stratejik noktalarında yer alan, geniş cam yüzeyler ile sağlanmıştır

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Villa Magnolia, Azerbeycan’ın Bakü şehrinin, Nardaran ilçesinde, Hazar Denizi kıyılarında bulunmaktadır.   13 dönümlük  araziye tasarlanan bu proje,  güneyde  yeşil dokuyla iç içe villalar, kuzeyde deniz ile ilişki kuran, havuzlar, spor kompleksi, spa merkezi, restorant ve barbekü alanları gibi sosyal aktiviteler ile donatılmıştır. ​ Peyzaj tasarımı projenin genelinde cok önemli bir rol...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram