CHIESAROSSA KÜLTÜR MERKEZİ

Milan / Italy / 2015

0
0 Love 793 Visits Published

Chiesarossa kültür merkezi, İtalya'nın Milano Şehrinde, Abbiategrasso semtinde bulunmaktadır. Adını bulunduğu sokaktan alan ve kırmızı kilise anlamına gelen "Chiesarossa" projesi, terkedilmiş eski bir fabrika'yı, kültür merkezi haline dönüştürmek ve Milano şehrine kazandırmak için tasarlanmıştır.


 


Projenin batısında bulunan kanal, Milano şehrinin merkezine kadar gitmekte olan kanalın devamıdır. Chiesarossa bu kanala dik bir açıyla şekillenmekle birlikte, Milano'nun güney girişi için tasarlanmış bir kapı, limit ve köprü görevi görmektedir. Projedeki köprü fikri, köprülerin sembolik anlımı ile de ilişkilidir.



Köprüler körfezleri, kıtaları ve şehirleri birbirine bağlar, uzaktakileri yakınlaştırır, iki yakayı birleştirir, bu bağlamda sosyokültürel alanların oluşmasını sağlayan bir ögedir.



Bu projede kırmızı köprü, sürekli etkileşim içerisinde bulunan organik bir yapı gibi  zig-zag’lar çizerek, terkedilmiş olan, bu tarihi alanın ada parselinin içine kadar, birinci kat kotundan girer. Bu sayede, hem farkı mekanlar oluşturur hem de bu alanların birbirine bağlamasına olanak sağlar.



Bu kırmızı köprü, açık kamusal alanlar; kütüphane, kongre salonu, müze, spor salonu, serbest çalışma alanları ve dış mekanların, ortak kullanılmasını sağlayarak, çevresine duyarlı, iletişime geçen ve bölgedeki yaşamı canlandırmayı amaçlayan, kısacası bir şehrin kimliğinin oluşmasında kritik bir rol oynayan "gerçek" anlamda kentsel bir dönüşümü hedeflemektedir.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Chiesarossa kültür merkezi, İtalya'nın Milano Şehrinde, Abbiategrasso semtinde bulunmaktadır. Adını bulunduğu sokaktan alan ve kırmızı kilise anlamına gelen "Chiesarossa" projesi, terkedilmiş eski bir fabrika'yı, kültür merkezi haline dönüştürmek ve Milano şehrine kazandırmak için tasarlanmıştır.   Projenin batısında bulunan kanal, Milano şehrinin merkezine kadar gitmekte olan kanalın devamıdır. Chiesarossa bu kanala dik bir açıyla...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Competition works
    • Type Parks, Public Gardens / Public Squares / Waterfront / Urban Furniture / Railway Stations / Urban development plans / Landscape/territorial planning / Research Centres/Labs / Museums / Concert Halls / Libraries / Archaeological Areas / Exhibition Design / Art Galleries / Exhibitions /Installations / Urban Renewal / Monuments / River and coastal redevelopment / Strategic Urban Plans / Metropolitan area planning / Book shops / Media Libraries / Recovery/Restoration of Historic Buildings / Restoration of Works of Art / Recovery of industrial buildings / Art studios/workshops
    Archilovers On Instagram