DAİRE 18

Proje, iç bahçeye bakan pencerelerin bulunduğu ve adalar manzaralı yaklaşık 200 m2 bir dairenin dekorasyonu için tasarlanmıştır Istanbul / Turkey / 2017

3
3 Love 970 Visits Published

Daire 18 projesi, İstanbul’un Fenerbahçe  mahallesinde bulunmaktadır.  Günümüzde  Fenerbahçe olarak bildiğimiz ama eskiden Kalamış olarak anılan bölgedeki burna, 16. yüzyılda bir deniz feneri yapılmasının ardından burası bağçe-i fener, yani fener bahçesi adını almıştır ve zamanla Fenerbahçe’ye dönüşmüştür.



Fenerbahçe günümüzde kentsel dönüşümden olumsuz etkilenmiş mahalleler arasında bulunmaktadır. Eski tarihi dokusunu hatırlatma düşüncesi bu olumsuz gelişmelerden dolayı önem kazanmıştır.



Tasarım sürecinde, Roma kentine sahip olduğu estetiği sağlayan “genius loci” (yerin ruhu)   kavramından yola çıkarak, Fenerbahçe mahallesinin ayırt edici özelliklerinden ve doğayla olan görsel ilişkisinden, ilham alarak iç mekâna  bu özellikleri yansıtma düşüncesi etkili olmuştur.



Proje, iç bahçeye bakan pencerelerin bulunduğu ve adalar manzaralı yaklaşık 200 m2  bir dairenin dekorasyonu için tasarlanmıştır. 



Ada manzaralı salonun genel konsepti  bu  "iç mekan / dış mekan" ilişkisinden doğmuştur. Zeminde ahşap iskeleyi anımsatan, ahşap görünümlü kaplamalar ile, gökyüzünde, gün batımında meydana gelen, geçiş renklerinin kullanındığı, duvarlar ve diğer dikey elemanların tasarımları hep bu ilişkiyi göz önünde bulundurularak yapılmıştır.



 


 

 

 



3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Daire 18 projesi, İstanbul’un Fenerbahçe  mahallesinde bulunmaktadır.  Günümüzde  Fenerbahçe olarak bildiğimiz ama eskiden Kalamış olarak anılan bölgedeki burna, 16. yüzyılda bir deniz feneri yapılmasının ardından burası bağçe-i fener, yani fener bahçesi adını almıştır ve zamanla Fenerbahçe’ye dönüşmüştür. Fenerbahçe günümüzde kentsel dönüşümden...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Multi-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Graphic Design / Photography / Monuments / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users