Blackfin Headquarters

Taibon Agordino / Italy / 2016

26
26 Love 2,960 Visits Published

ENG - We worked with the architect Nicola De Pellegrini and his office Anidride Design on a major project for Blackfin, the internationally recognised eyewear company, designing the interiors of its new headquarters, opened in celebration of the company’s 45th anniversary.


The interior design for the new LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN aims to highlight the brand’s image, a synthesis of pure design, and creates harmony between the surrounding natural landscape and the innovation and manufacturing technology that set Blackfin eyewear apart.


The company decided to expand its historical headquarters in Belluno, creating not only a welcoming and practical workspace but most importantly an environment that clearly communicates the company philosophy, expressing the brand’s principles and origins.


At the entrance, a large window looking out at the mountains puts the viewer in direct contact with the outdoors, making it a source of inspiration and motivation. Glass was also used for the walls dividing the offices, intelligently dividing spaces and contributing to the vitality and dynamism of the space overall.


All of the interior spaces are dominated by the colour grey, the brand’s signature hue, paired with natural elements like wood, which one also finds in the furnishings, evoking the marriage with the outside environment. The large Wildwood Air table, suspended on invisible extra-clear glass legs, lends lightness to the space and lets the light pervade the whole room.


The meticulous care lavished on Blackfin eyewear is echoed in LAGO’s design-driven furnishings, expertly designed to measure, down to the smallest detail. LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN was designed so that people and spaces could enter into resonance, rendering it as similar as possible to a home: welcoming and full of energy, fostering both individual and collective wellbeing.


 


ITA - Abbiamo collaborato con l’Architetto Nicola De Pellegrini e il suo studio Anidride Design per realizzare la sede di Blackfin, azienda riconosciuta nel settore internazionale dell’occhialeria, nella progettazione degli interni della nuova sede inaugurata in occasione del 45° anniversario dell’azienda.


Il progetto di interior per il nuovo LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN vuole dare risalto all’immagine del marchio, sintesi di puro design e si propone di mettere in piena armonia il paesaggio naturale che la circonda con l’innovazione e la tecnologia produttiva che contraddistinguono gli occhiali Blackfin.


L’azienda ha deciso di ampliare la storica sede in provincia di Belluno, per realizzare non solo uno spazio di lavoro accogliente e funzionale, ma soprattutto un ambiente che potesse trasmettere con chiarezza la filosofia dell’azienda, raccontando i principi del brand e le sue origini.


All’ingresso della sede l’ampia vetrata che si affaccia sulle montagne mette in diretto contatto l’osservatore con l’ambiente esterno, rendendosi fonte di ispirazione e motivazione. Il vetro è utilizzato anche per le pareti divisorie degli uffici e divide in modo intelligente gli spazi, contribuendo alla vitalità e alla dinamicità dello spazio complessivo.


In tutti gli spazi interni prevalgono le tonalità del grigio, colore del brand, abbinato a elementi naturali come il legno che ricorre con continuità anche negli arredi a ricordare il connubio con l’ambiente esterno: il grande tavolo Air in legno Wildwood, sospeso su invisibili gambe in vetro extrachiaro, conferisce leggerezza allo spazio e permette alla luce di pervadere tutto l’ambiente.


La cura del prodotto che caratterizza gli occhiali Blackfin si ritrova anche negli arredi di design LAGO sapientemente studiati su misura nei minimi dettagli. Il LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN si propone di far entrare in risonanza spazi e persone, rendendo ogni luogo il più possibile simile a casa propria: accogliente ed energico, in grado di favorire il benessere individuale e collettivo.

26 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    ENG - We worked with the architect Nicola De Pellegrini and his office Anidride Design on a major project for Blackfin, the internationally recognised eyewear company, designing the interiors of its new headquarters, opened in celebration of the company’s 45th anniversary. The interior design for the new LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN aims to highlight the brand’s image, a synthesis of pure design, and creates harmony between the surrounding natural landscape and the innovation...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Client Blackfin
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 26 users