Tectum. Summer pavilion

Valencia / Spain / 2017

24
24 Love 3,558 Visits Published

This building is located on a plot of 4000 m2 with the purpose of becoming the focus of main activity of housing in the summer months. For this, a pavilion is created totally open to the garden as a continuity of this one. It is a completely permeable construction, but with its own very marked identity, because the deck slab defies gravity by means of the imposing cantilever which, because it has no supports, is directly linked to the pool, being only a roof that 'floats' to generate shade in the rest of the program: an open kitchen with barbecue and a traditional oven, a large arbour, and the toilet area and dressing rooms to service the pool. The hidden perimeter lighting still further highlights the slab's lightness, while the Corten Steel lagging provides a modern look that fits seamlessly with the main house.

24 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This building is located on a plot of 4000 m2 with the purpose of becoming the focus of main activity of housing in the summer months. For this, a pavilion is created totally open to the garden as a continuity of this one. It is a completely permeable construction, but with its own very marked identity, because the deck slab defies gravity by means of the imposing cantilever which, because it has no supports, is directly linked to the pool, being only a roof that 'floats' to generate shade in...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Main structure Mixed structure
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    • Websitehttp://www.raulgarcia-studio.com/tct
    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users