General Mitre

Barcelona / Spain

14
14 Love 1,723 Visits Published

Luisa and Ernesto’s flat was sought to return to the essence of the one that belonged to his parents. He wanted to recover the essence and give it a modern touch. We managed to realize the dream of the family, adding breadth, transparency and charisma to an apartment that had become obsolete. 200m2 divided into two floors gave us all the benefits that their owners wanted. Family of four members for whom comfort, warmth and well-being were their daily mantras. And so, we managed to convert the grandparent’s house in one that they only could imagine during their dreams.


Speaking of distribution, the first floor was the most ‘social' where we find an open dining room, kitchen, toilet, office and a small living room. The second floor has a small games room, two children's bedrooms with a bathroom, a double bedroom with dressing room and a bathroom also.


As a particular feature of the project we find the ability to hide this last bathroom from the double room, in the dressing room. An incognito door unveils the secret. The living-dining room on the ground floor can be completely closed with a large sliding door, which distributes space. Then, when someone enters to the house can easily segment the area by night and day.



[ES]
En el piso de Luisa y Ernesto se buscó volver a la esencia de aquél que perteneció a los padres de él. Quiso recuperar la esencia y darle un toque moderno. Conseguimos realizar el sueño de la familia aportando además amplitud, diafanidad y carisma a un apartamento que se había quedado obsoleto. 200m2 divididos en dos plantas nos daban todas las prestaciones que sus inquilinos deseaban. Familia de cuatro integrantes para los que la comodidad, la calidez y el bienestar, eran sus mantras diarios. Y así, logramos convertir la casa de los abuelos, en el mejor de sus sueños.


Hablando de la distribución, la primera planta es la más ‘social’ puesto que es en la que encontramos un salón comedor abierto, cocina, aseo, despacho y un pequeño salón. La segunda posee un pequeño salón para juegos, dos habitaciones infantiles con un baño, una habitación de matrimonio con vestidor y baño en suite.


Como particularidad del proyecto, encontramos la capacidad de esconder el baño en suite de la habitación de matrimonio, en el vestidor. Una puerta incógnito nos desvela el secreto. La sala de estar-comedor de la planta baja, se puede cerrar por completo con una puerta corredera de grandes dimensiones, que distribuye el espacio. Así, cuando alguien entra en la vivienda, se puede sectorizar a la perfección la zona de noche y la de día.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Luisa and Ernesto’s flat was sought to return to the essence of the one that belonged to his parents. He wanted to recover the essence and give it a modern touch. We managed to realize the dream of the family, adding breadth, transparency and charisma to an apartment that had become obsolete. 200m2 divided into two floors gave us all the benefits that their owners wanted. Family of four members for whom comfort, warmth and well-being were their daily mantras. And so, we managed to convert...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users