Marco Polo House

Turin / Italy / 2016

11
11 Love 1,081 Visits Published

The owners of an apartment in Turin's Crocetta district, decided to enlarge their living space and purchased an adjoining living unit. Thanks to the refurbishing works, the two apartments were joined together and their lay-outs, rooms and connections were totally redesigned on the base of a new sensitivity where hallways are no longer mere service spaces but become the real design highlight whose new aesthetic qualities surprise users with unique light and colour arrangement.
Natural light flows naturally around the new backbone through transparent glass blades being located in strategic spots; the choice of colours and materials fulfills the sense of harmonic ensamble of new and old living spaces.


[IT]
Casa Marco Polo
I proprietari di un appartamento del quartiere Crocetta di Torino decidono di ampliare i propri spazi acquistando l’unità contigua a quella originale. L’intervento di ristrutturazione unisce i due appartamenti e ridisegna, ambienti, percorsi e gerarchie, secondo una nuova sensibilità in cui gli spazi di disimpegno e distribuzione abbandonano la veste di ambienti di servizio diventando fulcro espressivo ed acquistando un valore estetico che sorprende il fruitore con soluzioni cromatiche e luminose inedite.


Intorno alla nuova spina dorsale la luce naturale fluisce attraverso lame di vetro trasparente collocate in posizioni strategiche; lo studio dei colori e dei rivestimenti completa il senso di fusione armonica dei nuovi spazi con quelli originali.




11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The owners of an apartment in Turin's Crocetta district, decided to enlarge their living space and purchased an adjoining living unit. Thanks to the refurbishing works, the two apartments were joined together and their lay-outs, rooms and connections were totally redesigned on the base of a new sensitivity where hallways are no longer mere service spaces but become the real design highlight whose new aesthetic qualities surprise users with unique light and colour arrangement.Natural light flows...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users