Alpin & Stylehotel DIE SONNE

Partschins / Italy / 2017

32
32 Love 6,010 Visits Published

The new extension building of Hotel Sonne, realized in 2017, is centrally located on Peter Mitterhofer Place in Partschins. Considered as an independent building, it only is connected by a bridge to the existing hotel. The Rasner House, formerly located at this place, was demolished in 2012 in order to create parking space for the existing Hotel Sonne. The new structure with its location specific saddle roof and the natural wooden elements integrates perfectly into the original village's structure and provides the building with a traditional appearance. Towards the village center the facade opens up to a bar area with a large glass surface which appears to be a flowing transition to the interior. The south facade is generously glazed which allows a breathtaking panorama to Adige Valley. The modern rooms also feature well-chosen traditional elements which harmonize well with the overall concept of the design.


Client: Alpin & Stylehotel DIE SONNE
Location: Partschins
Living space: 435 square meters
Volume: 3270 cubic meters
Realization: 2017
KlimaHouse: A


Project: monovolume architecture + design


Staff:
Federico Beckmann
Benjamin Gaensbacher
Diego Preghenella
Giorgia Vernareccio 


Structural engineering: Michael Abler
Photo: Alex Filz



[IT]
Il nuovo edificio di ampliamento dell'Hotel Sonne, realizzato nel 2017, è posizionato direttamente sulla piazza Peter Mitterhofer in Parcines. Progettato come un edificio indipendente, è collegato solo con un ponte all'albergo esistente. Essattamente su questa posizione si trovava la casa Rasner, demolita nel 2012 per creare spazio per l'attuale Hotel Sonne. La nuova struttura con il suo tipico tetto falda e gli elementi in legno naturale si integra perfettamente nella struttura del villaggio originale e dà all'edificio un aspetto tradizionale e al tempo stesso moderno. Al centro del paese, la facciata si apre ad una zona bar con ampie superfici in vetro, che rende il passaggio verso l'interno fluido. La facciata sud è generosamente vetrata e quindi le camere beneficiano del panorama mozzafiato della Alta Val d'Adige. Le moderne camere sono arricchite da immagini d`epoca che armonizzano con il design moderno.


[DE]


Der im Jahr 2017 realisierte Neubau des Hotel Sonne befindet sich in zentraler Lage direkt am Peter Mitterhofer Platz in Partschins. Angedacht als selbstständiger Baukörper ist er nur durch eine Verbindungsbrücke mit dem bestehenden Hotel verbunden. An eben dieser Stelle stand vorher das Rasner Haus, welches 2012 abgebrochen wurde. Der neue Baukörper strickt die bestehende Struktur des Dorfbildes weiter und präsentiert sich auf den ersten Blick im traditionellen Erscheinungsbild, mit naturbelassener Holzverkleidung an ausgewählten Stellen und einem Satteldach. Zum Dorfzentrum hin öffnet sich die Fassade zu einem zur Bar gehörenden Außenbereich mit großen Glasflächen, was den Übergang in den Innenraum fließend erscheinen lässt. Auch die Südfassade ist großzügig Verglast und die modern eingerichteten Zimmer profitieren so vom atemberaubenden Panorama ins obere Etschtal.

32 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The new extension building of Hotel Sonne, realized in 2017, is centrally located on Peter Mitterhofer Place in Partschins. Considered as an independent building, it only is connected by a bridge to the existing hotel. The Rasner House, formerly located at this place, was demolished in 2012 in order to create parking space for the existing Hotel Sonne. The new structure with its location specific saddle roof and the natural wooden elements integrates perfectly into the original village's...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Hotel/Resorts / Tourist Facilities / Interior Design
    • Websitehttp://www.hotel-sonne.it/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 32 users