GeoEdge offices in Ramat Hahayal

Tel Aviv / Israel / 2016

15
15 Love 4,293 Visits Published

The Space


Our underlying design strategy was to disperse designated closed rooms throughout the floor, to create open work extensions which enjoy a measure of intimacy to reinforce the "team" spirit of specific outfits. The creation of surrounding large windows allows for ultimate utilization of natural daylight in the interior, sending a message of transparency and openness that enhances human interaction and strengthens GeoEdge's corporate culture.


We have placed the kitchenette and lounge complex at the junction of the two major traffic arteries of the area, in order to facilitate its visibility from every remote point, enabling eye contact and advancing human encounters. To complement the floor's design strategy, we've created the ceilings lighting grid as streaks of floating light markers, guiding lines of sight and steering steps to every corner of the area.


 


Look & Feel


The tangible selection mix of concrete, wood and colored acrylic creates a space that integrates the sobriety of cyber enforcement and quintessential dynamism and FUN of an aspiring Hi-Tech company.


Choosing relatively simple materials, dismissing extravagant "decor", was not only a budgetary constraint, but also an ideological one, reflecting the company's spirit. Lightweight acrylic partitions framed in different colors, provide a measure of privacy for team members who occupy the open spaces, producing a powerful visual icon. Their colorful presence stands the more so out against the unassertive and minimal background color scheme of the entire area. The consequential cooperation with Studio LUKA, the project's graphic designer, added a significant layer of color, vitality and thematic content, charging the whole area with vibrant energies.


 


Acknowledgments:


Design – Samuelov Studio


Graphic design – Studio Luka


Photography – Yoav Peled


Construction - Tidhar

15 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Space Our underlying design strategy was to disperse designated closed rooms throughout the floor, to create open work extensions which enjoy a measure of intimacy to reinforce the "team" spirit of specific outfits. The creation of surrounding large windows allows for ultimate utilization of natural daylight in the interior, sending a message of transparency and openness that enhances human interaction and strengthens GeoEdge's corporate culture. We have placed the kitchenette and lounge...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Client GeoEdge: Ad Security & Verification Solutions
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users