Roc Von Restaurant

Hanoi / Vietnam / 2015

28
28 Love 2,131 Visits Published

The building is located 30 km from Hanoi, besides the main road connecting Hanoi and Hoa Binh. This area is popular for stopover of buses and cars in order to enjoy and have a rest long journey and also it is a destination for Hanoians to enjoy one day trip.


The restaurant is located right next the road. To create an intimate space and protect guests from the busy road the floor of the restaurant is designed lower than the road. After stepping down from the busy road to the dining space, the guests are facing to a natural lake with a bamboo arches above their heads. The 12 bamboo columns with the shape spreading upwards are supporting the roof structure of semi-outdoor dining area. The curved plan with center stage is prepared for events usage at the same time giving embracing intimate atmosphere.     


For the bamboo columns we have used two different bamboo species - Tam Vong and Luong. Each of them provides different material qualities which are crucial for the building structure. The bamboo has been treated by Vietnamese natural traditional method in order to reach the high quality and long term durability of the material. The natural treatment contributes to a sustainable building approach as well.


The space under the columns is naturally cross ventilated and a cooled by evaporation of water from the adjacent lake.


The support area is separated building volume with the walls cladded by a local material – laterite blocks. These orange colored soil blocks express traditional in the area together with the bamboo structure.


The building provides the space where guests can feel the strong connection to the local culture of the North Vietnam. The application of an open space and usage of natural materials meet the required connection.


 


Architect Firm: Vo Trong Nghia Architects


Principal Architect: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa


Design Team: Mai Lan Chi


Bamboo manager: Nguyen Ba Tuong


Contractor: La Vong group JSC.


Bamboo Construction: Vo Trong Nghia Architects


Status: Built in 04. 2015


Location: Xa Phu Cat, Huyen Quoc Oai, Hanoi, Vietnam


Site Area: 6,560 m2


GFA: 1,100 m2


Photographs: Le Anh Duc (AIF Studio), Hoang Le Photography


Client: La Vong group JSC.

28 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The building is located 30 km from Hanoi, besides the main road connecting Hanoi and Hoa Binh. This area is popular for stopover of buses and cars in order to enjoy and have a rest long journey and also it is a destination for Hanoians to enjoy one day trip. The restaurant is located right next the road. To create an intimate space and protect guests from the busy road the floor of the restaurant is designed lower than the road. After stepping down from the busy road to the dining space, the...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Client La Vong group JSC.
    • Status Completed works
    • Type Restaurants
    Archilovers On Instagram
    Lovers 28 users