Notting Hill

London / United Kingdom / 2016

0
0 Love 486 Visits Published

This open plan duplex in Notting Hill was designed for a young couple who decided to buy their first property in London.


 


The lovely location, combined with natural light and quiet area, inspired the design to focus all of the services within a central spine and free the space around it. This 'utility wall' contains a small wc, coat/shoes wardrobe, storage and most of the kitchen appliances, leaving the dining, kitchen & living open plan.


As part of the project a small terrace was added to enhance the outside experience and enjoy the weather. All the windows were upgraded to be double glazed, improving sound and thermal isolation. 


The unstable existing staircase was completely rebuilt to match the existing one and comply with standard regulations.


Upstairs, a more rigorous division creates two wide double bedrooms with a central core of services which include one en-suite and a family bathroom. To maximise the available storage, a continuos wardrobe is set in the hallway and carries on in the bedroom. 

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This open plan duplex in Notting Hill was designed for a young couple who decided to buy their first property in London.   The lovely location, combined with natural light and quiet area, inspired the design to focus all of the services within a central spine and free the space around it. This 'utility wall' contains a small wc, coat/shoes wardrobe, storage and most of the kitchen appliances, leaving the dining, kitchen & living open plan. As part of the project a...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram