O Tocas Child Care

Porto / Portugal / 2016

12
12 Love 1,961 Visits Published

The child care O Tocas existed for 17 years when the new owners decided to come to us for a renovation of its old facilities. After a technical analysis and a deep study of its surroundings we came to the conclusion that it would be better to leave this building and rehabilitate an existing house, in the same area, giving it a new use.


This project soon became a great challenge not only in terms of legal and function demands but also in the intervention on the old urban knitwear. We kept the general characteristics of the building - the facades, pavements, partitions and the central stairs, improved the acoustic comfort, inserted fire safety, new infra-structures, focusing on disabled people and the limitation of the children's scale.During the execution we tried to portray the social and pedagogical concerns of the clients alongside with our spatial organization and functional demands, resulting in a rehabilitation for the people that require the best care - the children!


 

12 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The child care O Tocas existed for 17 years when the new owners decided to come to us for a renovation of its old facilities. After a technical analysis and a deep study of its surroundings we came to the conclusion that it would be better to leave this building and rehabilitate an existing house, in the same area, giving it a new use. This project soon became a great challenge not only in terms of legal and function demands but also in the intervention on the old urban knitwear. We kept the...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Client Centro Infantil O Tocas
    • Contractor António Oliveira Mesquita
    • Status Completed works
    • Type Kindergartens
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users