Les Princes

Megève / France / 2012

55
55 Love 5,907 Visits Published

“Les Princes” is the name given to a renovated, 120 square metre Duplex flat in a residence block in Megeve. The layout of existing rooms and spaces has been reimagined and adapted to the new owners’ lifestyle. We have removed the bulkheads and part of the flooring in order to widen the available space for the owners’ stay. Our very own team of carpenters have built a new staircase as well as an open kitchen with concrete-style facades. The furniture arrangement has been made to measure according to the clients’ wishes. The woollen and velvet textiles attached to the furniture give the flat a warm and cosy atmosphere. A few hints of brightness and colour allow the flat to be placed within its own, contemporary era.  


Overall task: overall concept, maps and 3D layouts, selection of materials and furniture, execution of the works by our craftsmen, supervision of the block by our interior designers.


[FR]


L’appartement Les Princes est une belle rénovation d’un duplex de 120m2 situé dans une résidence à Megève. La distribution des espaces existants a été repensée en fonction du mode de vie des propriétaires. Nous avons fait tomber les cloisons et une partie du plancher pour donner au séjour un volume généreux. Notre propre équipe de menuisiers a réalisé le nouvel escalier et la cuisine ouverte avec des façades effet béton. L’agencement mobilier a été réalisé sur mesure selon les besoins et les souhaits des clients. Les textiles de laines et de velours appliqués aux mobiliers donnent une ambiance cosy et chaleureuse. Quelques touches de brillances et de couleurs inscrivent cet appartement dans son époque actuelle.



Mission complète: concept global, plans et 3D, choix des matériaux et du mobilier, réalisation des travaux par nos artisans, suivi de chantier par nos architectes d’intérieur.

55 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    “Les Princes” is the name given to a renovated, 120 square metre Duplex flat in a residence block in Megeve. The layout of existing rooms and spaces has been reimagined and adapted to the new owners’ lifestyle. We have removed the bulkheads and part of the flooring in order to widen the available space for the owners’ stay. Our very own team of carpenters have built a new staircase as well as an open kitchen with concrete-style facades. The furniture arrangement has been...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Refurbishment of apartments / Chalets, Mountains houses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 55 users