Pediatric consultation center

Curious, yet simple, object with „crumpled“ concrete texture Avižieniai / Lithuania / 2016

6
6 Love 1,362 Visits Published

Surrounded by residential houses by the old Ukmergė road near Vilnius, Lithuania a modest volume of concrete with a playful drawing of windows invites parents with children to visit
a new pediatric consultation center. One floor hight center from the street separeted with spacious
parking and delicate wooden fence. Wide concrete walkaway leads to the recessed entrance. Visitor is directed to the prevention and patients department. They share common meeting hall, which is divided just by the glass partition. The two lanes on both sides with cabinets creates a regular simple plan in the concrete shell. In a sensitive surrounding we wanted to create a curious, yet simple, object with „crumpled“ concrete texture and various sized windows just to make you forget why you are here.

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Surrounded by residential houses by the old Ukmergė road near Vilnius, Lithuania a modest volume of concrete with a playful drawing of windows invites parents with children to visita new pediatric consultation center. One floor hight center from the street separeted with spaciousparking and delicate wooden fence. Wide concrete walkaway leads to the recessed entrance. Visitor is directed to the prevention and patients department. They share common meeting hall,...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Hospitals, private clinics
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users