SETBACKS

in a wall Collalbo / Italy / 2016

1
1 Love 530 Visits Published

In order to even out the sloping ground of a plot a new wall is added on top of an existing stone wall.


The new piece of wall is made of concrete and deliberately stands in contrast to the existing stone wall.Vertical wooden form boards leave their tipical mark on the concrete surface. Parts of the new wall fold out and develop setbacks, allowing plants to grow inside the gaps. The green spaces interrupt the austerity of the construction contributing to a playful yet restrained appearence.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In order to even out the sloping ground of a plot a new wall is added on top of an existing stone wall. The new piece of wall is made of concrete and deliberately stands in contrast to the existing stone wall.Vertical wooden form boards leave their tipical mark on the concrete surface. Parts of the new wall fold out and develop setbacks, allowing plants to grow inside the gaps. The green spaces interrupt the austerity of the construction contributing to a playful yet restrained appearence.

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens / Landscape/territorial planning
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users