House Benz

Stuttgart / Germany / 2015

44
44 Love 4,796 Visits Published

Markus Benz, company director of prestigious furniture brand Walter Knoll, and his wife Susanne wished to find a Stuttgart base that would enable them to offer their business partners an alternative meeting place to the company headquarters 40 km away in Herrenberg on the edge of the Black Forest – and to live there too. On one hand our task was to create a home environment that suited the family’s discerning aesthetic demands and offered a framework for their art collection. On the other hand, products from Walter Knoll were to be staged in an authentic and atmospheric context, far removed from trade fair and showroom presentations.


Haus Benz is an apartment and not a showroom. The owners’ brand and product world are displayed within a context that stands for the Benz family: a vibrant and very personal apartment, filled with artworks. A synthesis that is underscored by the diverse shapes and colours that form the space. In Haus Benz, the brand values of Walter Knoll, combining high-quality materials with the highest standard of quality, can be found in perfect equilibrium with the atmospheric and aesthetic demands of the private individuals that reside here.

44 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Markus Benz, company director of prestigious furniture brand Walter Knoll, and his wife Susanne wished to find a Stuttgart base that would enable them to offer their business partners an alternative meeting place to the company headquarters 40 km away in Herrenberg on the edge of the Black Forest – and to live there too. On one hand our task was to create a home environment that suited the family’s discerning aesthetic demands and offered a framework for their art collection. On the...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 44 users