Ayutthaya House

Ayutthaya / Thailand / 2013

6
6 Love 1,239 Visits Published

Located amidst an empty land in the industrial estate with only one house nearby, this house is owned by a nonlocal engineer who came to work in the neighborhood. Starting new family requires new house planning. It begins with an idea of small house with refreshing design perspective to create a unique atmosphere and house compositions. The interior space is divided into a large bedroom at the front and two small bedrooms at the back for future members of the family. Whereas a main hall, which has a high ceiling covered by translucent roof and lath, separates the front side and the backside, a small indoor bridge connects the front bedroom to the back bedrooms. This creates stunning interior landscape for the house. The most prominent element in the house is a beautiful lath that covers almost the entire front of the second floor. This is not only to shade sunlight but also to keep privacy.


Project name                  Ayutthaya House


Architect                                    Archimontage Design Fields Sophisticated


Interior Designer             Archimontage Design Fields Sophisticated


Landscape Designer       Archimontage Design Fields Sophisticated


Location                                    Bangkok, Thailand


Architect in Charge          Cherngchai Riawruangsangkul, Kularit Lawanvit, Suphot Klinaphai, Thanakit


                                   Wiriyasathit,


Area                              310 sq.m.


Project Year                   2013


Photographs                   Beer Singnoi

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located amidst an empty land in the industrial estate with only one house nearby, this house is owned by a nonlocal engineer who came to work in the neighborhood. Starting new family requires new house planning. It begins with an idea of small house with refreshing design perspective to create a unique atmosphere and house compositions. The interior space is divided into a large bedroom at the front and two small bedrooms at the back for future members of the family. Whereas a main hall, which...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users