Citigate First Financial | Void interieurarchitectuur

Amsterdam / Netherlands / 2015

15
15 Love 3,264 Visits Published

NL - Citigate First Financial is gevestigd in Amsterdam en maakt onderdeel uit van Huntsworth, een wereldwijd opererende PR-groep met hoofdkantoor in Londen. Citigate First Financial is al meer dan 20 jaar werkzaam als bureau voor corporate en financiële communicatie in Nederland.


Voor het nieuwe kantoor is een comfortabel 'maatpak' interieur ontworpen binnen de bestaande industriële architectuur. Hierbij is het open plafond behouden en voorzien van een akoestisch spuitplafond met alle installaties in het zicht.


Het interieur is ontworpen in groot contrast met deze rauwe basis. Voor in het kantoor is juist gekozen voor een hoogwaardig afwerkingsniveau en warme materialen. De uitstraling is zakelijk en comfortabel door de combinatie van zacht en hard (vloerbekleding) glans en mat (materialisatie van de wanden) en het werken met donkere versus lichte zones. Er zijn gestoffeerde wanden toegepast bij de werkplekken tbv de akoestiek.


Rondom de kern is een tweede (bijna architectonische) ring gemaakt bestaande uit een grote doorlopende maatwerk kastenwand. Deze wand wordt onderbroken door doorgangen of zichtvensters, verspringt en herbergt diverse functies (ontvangstbalie, garderobe, archief). Aan de werkplekzijde is deze wand uitgevoerd in zwart MDF, terwijl de buitenkant (gangzijde) juist een warme houten materialisatie heeft gekregen.

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    NL - Citigate First Financial is gevestigd in Amsterdam en maakt onderdeel uit van Huntsworth, een wereldwijd opererende PR-groep met hoofdkantoor in Londen. Citigate First Financial is al meer dan 20 jaar werkzaam als bureau voor corporate en financiële communicatie in Nederland. Voor het nieuwe kantoor is een comfortabel 'maatpak' interieur ontworpen binnen de bestaande industriële architectuur. Hierbij is het open plafond behouden en voorzien van een akoestisch spuitplafond met...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users