Η ανακαίνιση ενός φαρμακείου στα Μέγαρα Αττικής | Kostinio Jord

Δείτε πως έγινε βήμα βήμα η ανακαίνιση του συγκεκριμένου φαρμακείου Athens / Greece / 2015

0
0 Love 829 Visits Published

Στόχος της εταιρείας ήταν η ανακαίνιση του φαρμακείου να αναβαθμίσει τον χώρο ώστε να τοποθετηθεί σε πρώτη θέση στο μυαλό του καταναλωτή. Οι εκτενείς συζητήσεις με την φαρμακοποιό για την κατανόηση των αναγκών της, η εξατομικευμένη προσέγγιση του φαρμακείου, οι παράμετροι και η φιλοσοφία της Advance pharmacies, που αποτελεί μέλος της, συνέβαλαν στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης για έναν σύγχρονο εμπορικό χώρο. Το νέο ύφος, η λειτουργικότητα και το επικοινωνιακό περιβάλλον τονώνει τον καταναλωτικό χαρακτήρα του φαρμακείου.


Η αναγνώριση του φαρμακείου πλέον γίνεται άμεσα από μεγάλη απόσταση λόγω της καλής σηματοδότησης και της φωτεινότητας των προσόψεων. Για τις βιτρίνες του φαρμακείου επιλέχθηκε ο τύπος που προβάλει μόνο διαφημίσεις, χωρίς την έκθεση προϊόντων, ώστε να είναι πιο ευρύχωρες και να μοιάζουν σα να είναι συνέχεια του πεζοδρομίου. Τα μηνύματα είναι ευανάγνωστα και ορατά από μακριά.


Λόγω του ακανόνιστου σχήματος της κάτοψης, προηγήθηκε ακριβής επιμέτρηση του χώρου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διαρρύθμιση και εργονομία του φαρμακείου. Η μελετημένη διάταξη των συρταριέρων φαρμάκων, εργαστηρίου, αποθηκευτικού χώρου, τουαλέτας επιτρέπει την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του χώρου πώλησης στο φαρμακοπωλείο. Η ύπαρξη μιας κολόνας κεντρικά του χώρου καθόρισε την θέση του πάγκου. Πλέον η κολόνα μοιάζει να αποτελεί μέρος του πάγκου – ταμείου έχοντας την δυνατότητα να εκθέτει προϊόντα για αγορές της τελευταίας στιγμής. Η ισορροπημένη ένταξή της στον σχεδιασμό τονίζεται από την εντυπωσιακή οροφή με τον πράσινο σταυρό.  Η προβολή των προϊόντων γίνεται περιμετρικά σε επίτοιχες βιτρίνες με σκουρόχρωμες πλάτες, ώστε να τονίζονται τα χαρακτηριστικά των συσκευασιών. Τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του φαρμακείου διαθέτουν αρκετή ευελιξία για μια ευρεία γκάμα αλλαγών που μπορεί ο φαρμακοποιός να προβεί χωρίς επιπλέον μεγάλα κόστη δημιουργώντας έτσι μια νέα εικόνα καταστήματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Ο φωτισμός προσαρμόζεται ανάλογα με τις ζώνες του καταστήματος: απαλός στον πάγο εξυπηρέτησης και συμβουλών και πιο έντονος σε ζώνες με προβολές προϊόντων. Ο φωτισμός ανάδειξης έγινε με την τοποθέτηση ραγών με προβολάκια στην οροφή, ελέγχοντας παράλληλα την κατεύθυνση της φωτεινής δέσμης. Έτσι η προσοχή του πελάτη εστιάζεται στα φωτιζόμενα προϊόντα. Το ανθρώπινο μάτι προσαρμόζεται στο επίπεδο έντασης του γενικού φωτισμού. Η διαφορά μεταξύ της έντασης φωτισμού ανάδειξης και της έντασης του γενικού φωτισμού επιτρέπει στους πελάτες να δουν λεπτομερώς τα εμπορεύματα.


Τα γραφιστικά «δένουν» τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο πετυχαίνοντας αισθητική και χρωματική αρμονία. Ο προσανατολισμός του νεοεισερχόμενου, η ταξινόμηση των προϊόντων ανά κατηγορίες, η σήμανσή τους, είναι τεχνικές του merchandising και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κατασκευής του φαρμακείου. Η οργανωμένη σκηνοθεσία των προϊόντων στο χώρο είναι το καλύτερο εργαλείο για να μπορέσει να αναδειχθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φαρμακείου.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Στόχος της εταιρείας ήταν η ανακαίνιση του φαρμακείου να αναβαθμίσει τον χώρο ώστε να...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Hospitals, private clinics / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram