Mayfair Apartment

London / United Kingdom / 2016

6
6 Love 879 Visits Published

The project lies at the heart of central London’s exclusive Mayfair Conservation area in Westminster. The commission consisted in a complete redesign of an existing apartment at 4th floor level. The 6-storey apartment block with retail units on the ground floor was built in the 1960ies and it’s reinforced concrete framework supported by a single central column enabled a complete floorplan re-organisation of the apartment. The bright open plan living-room with an adaptable kitchen island is allocated to face the lively property front, whilst both bedrooms overlook the more quiet back of the building block.


Solid oak flooring planks were selected in conjunction with contemporary oak panelling and bespoke joinery to achieve a warm interior feel, whilst a compact kitchen block with extendable worktop was chosen in stainless steel for cooking and entertaining. Large pre-cut marble panels clad the ensuite and shower room for a distinctive interior. All products were sourced within Europe.


 

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project lies at the heart of central London’s exclusive Mayfair Conservation area in Westminster. The commission consisted in a complete redesign of an existing apartment at 4th floor level. The 6-storey apartment block with retail units on the ground floor was built in the 1960ies and it’s reinforced concrete framework supported by a single central column enabled a complete floorplan re-organisation of the apartment. The bright open plan living-room with an adaptable kitchen...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2016
    • Main structure Mixed structure
    • Client Private client
    • Cost £ 220,000
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users