Beverly Decor

Los Angeles / United States

0
0 Love 395 Visits Published

The house was built at the foot of a hill and —to make the most of the lot—concrete piling was done to have the necessary structure to meet the program required by the clients. It is a two-storey house with a flat roof and elevator that also has an attractive hill where herbal and fruit gardening was developed. It's like a boat on the sky by the way it stands out from the piles and integrates into its environment.


The structure is made of wood and steel achieving the perfect combination between rigidity and warmth. On the second floor there is a pool and waterfall framed by ½ " tempered glass railings that go around the house, up the stairs throughout the property. The walls are covered with colored stucco.


 The location, a closed street at the foot of a hill, presented a high difficulty for the construction. However the project allowed the challenged to be transformed in a successful residence where life can be enjoyed both inside and outside. 180 degree views were achieved in all areas of the residence and in search of the best life quality we  took advantage of the placid dry and hot weather present most of the time, as well as the drastic changes, very hot in the day and cold at night, particularly in winter.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The house was built at the foot of a hill and —to make the most of the lot—concrete piling was done to have the necessary structure to meet the program required by the clients. It is a two-storey house with a flat roof and elevator that also has an attractive hill where herbal and fruit gardening was developed. It's like a boat on the sky by the way it stands out from the piles and integrates into its environment. The structure is made of wood and steel achieving the perfect...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram