HOUSE XL

XL villa for an XL family Slovenia / 2016

87
87 Love 9,047 Visits Published

Family Villa XL is located on the outskirts of a new residential area and it is designed for a large family of seven. Area is dominated by typical Slovenian urban / rural landscape, that is why the design paraphrases the surrounding typical architectural elements . The house is conceptually formed from two mutually parallel volumes and one connecting volume, which is placed perpendicularly to the other two. All the volumes are elongated with symmetrical gable roofs. Shortest volume is extended into a roofed carport.
Floor plans are spacious and organized in three levels. Living area, enclosed with large glass surfaces opens to the atrium maintaining the flowing communication between the house interior and surrounding nature.
Facade is composed with large-format panels - the connection volume in lighter and the other two in darker colours. Larger glass surfaces are moved inwards and combined with wood cladding. Placed over them is a pattern of vertical narrow wooden elements that simultaneously function also as sunscreens.

87 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Family Villa XL is located on the outskirts of a new residential area and it is designed for a large family of seven. Area is dominated by typical Slovenian urban / rural landscape, that is why the design paraphrases the surrounding typical architectural elements . The house is conceptually formed from two mutually parallel volumes and one connecting volume, which is placed perpendicularly to the other two. All the volumes are elongated with symmetrical gable roofs. Shortest volume is extended...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 87 users