Antas Apartment, Oporto

Porto / Portugal / 2016

0
0 Love 445 Visits Published

Undo, and Redo the Original


The Antas Apartment design aims to return the typology its original charm and architectural characteristics, adapting it to the contemporary lifestyle of a young couple.


Through the apartment’s life, successive amendments were replacing and changing the space materiality, nullifying the initial character of the apartment, which pointedly marked the 60’s in Oporto. The current design reintroduces the original pavements and finishings, keeps the high ceilings without plasterboards for lighting infrastructures, and retains the private rooms original form.


The great transformation occurs in the social area, by the elimination of a small room between the kitchen and the living room, fostering a free dialogue between the two areas and improving daylight on the most central areas of the apartment.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Undo, and Redo the Original The Antas Apartment design aims to return the typology its original charm and architectural characteristics, adapting it to the contemporary lifestyle of a young couple. Through the apartment’s life, successive amendments were replacing and changing the space materiality, nullifying the initial character of the apartment, which pointedly marked the 60’s in Oporto. The current design reintroduces the original pavements and finishings, keeps the high...

    Project details
    • Year 2016
    • Status Current works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram