Casa AVE

Lima / Peru / 2015

74
74 Love 7,970 Visits Published

AVE House


Concept text


A white box, a habitat platform and the space generated between both elements, composes this project.  


The box is separated from the base creating a large space open to the landscape. The white block contains the master bedroom, which runs through the whole front of the house, facing the sea, and the two guest bedrooms, located on the back of the lot. These three rooms are organized around a hall, which reaches the staircase, and also connects all three levels.


The "space between" of the first level contains all social areas (hall, dining room and the terrace room) in a single large space, fully integrated. This is the level of access into the project. In addition, within this space is a box, painted purple, containing the entire service area, including the kitchen. In the basement you can find the two remaining bedrooms of the family, along with the den. Such spaces are organized around the stair hall and are connected by the terrace facing the sea.


The house has the following areas:


1.      Basement: Living room, bedroom 4 with bathroom, bedroom 5 with bathroom, terrace (which allows access to both bedrooms), staircase leading up to the first level.


2. Ground level : courtyard / parking, hall, living room, kitchen, living terrace with grill and sunbathing area, pool, service bedroom and bathroom, laundry / drying area, guest bathroom, ladder up to the second level .


3. Second level: Master bedroom with balcony, master bathroom with walk-in closet, bedroom 2 with bathroom, bedroom 3 with bathroom, and the hall receipt on the arrival of the ladder.


 


 


 


Technical summary


 


Architect: Martin Dulanto Sangalli .


Contributors: Miguel Gutierrez , Raul Montesinos , Emilio Jordan , Belen Desmaison .


Location: Cerro Azul . Lima Peru.


Land area : 193.95m2 .


Structural Engineer:  Jorge Avendano.


Year built: 2014 .


Photographs: Juan Solano .


Production: Claudia Miraglia .


Landscaping: Titi Laurie .


Furniture: SIERRA Muebles

74 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    AVE House Concept text A white box, a habitat platform and the space generated between both elements, composes this project.   The box is separated from the base creating a large space open to the landscape. The white block contains the master bedroom, which runs through the whole front of the house, facing the sea, and the two guest bedrooms, located on the back of the lot. These three rooms are organized around a hall, which reaches the staircase, and also connects all three...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 74 users