Bennis Playland

Ingolstadt / Germany / 2016

16
16 Love 6,167 Visits Published

The new indoor playground for children in Ingolstadt in Germany consists of an entrance building and the playground itself with a ceiling height of 12 meters. The main entrance is spread over 2 floors.


On the ground floor there are situated some shops, the wardrobe, offices and toilets. In the main room there is a nursery for children, some slides, trampolines, a track for toy cars and a climbing area.


Upstairs over the indoor playground, there is an outdoor terrace and also other attractions for the kids, for example a “reading corner” and a small cinema.
In front of the building there is a parking area for the visitors.


From the architectural point of view they are used differend materials and colors for the construction of facades of the two buildings.


Round and colored windows on the facade of the hall seem to be smarties on a cake.

Project: monovolume architecture + design


Staff: Benjamin Gaensbacher, Arnold Schober, Diego Preghenella, Luca di Censo


Stuctural engineering: Office of structural engineering Heubl


Photo: Daniel Schaefer


[DE]
Das neue Kinderspielparadies in Ingolstadt besteht aus einem Eingangsgebäude und dem großen Indoor-Spielplatz mit einer Raumhöhe von 12m. Das Eingangsgebäude erstreckt sich über 2 Geschosse.
Im Erdgeschoss befindet sich der Eingang mit internen Shop, Garderobe, Backoffice und einer internen Bewirtschaftung und den WC-Anlagen, anschliessend folgt die grosse Kinderspielhalle mit den gesamten Attraktionen wie Kinderhort für Kleinkinder, Rutschen, Trampoline, Rennbahn und Klettergerüste.
Im Obergeschoss des Indoor-Spielplatzes befindet sich ein Galeriegeschoss mit externer Terrasse mit weiteren Kinderspielland-Attraktionen wie die Leseecke und eine Märchenfilmecke, sowie die betriebsinternen Räumlichkeiten, Büros und Technikräume.
Vor dem Gebäudekomplex werden Besucherparkplätze errichtet.
Aus architektonischer Sicht hebt sich die Fassade des Hallenspielplatzes deutlich in Form und Material von der der Eingangshalle ab. Sie wird mit buten runden und gewölbten Fenstern versehen, die schon vom weiten wie bunte Smarties auf einem Kuchen wirken.


[IT]
Il nuovo parco giochi al coperto per bambini a Ingolstadt in Germania si compone da un edificio di accesso e il parco giochi vero e proprio con un soffitto alto 12 metri. La parte dell’entrata si sviluppa su 2 piani.


Al piano terra si trova l’ingresso con dei negozi, guardaroba, uffici e servizi igienici. Nella sala principale c’è un asilo nido per i più piccoli, scivoli, trampolini, pista per le macchinine e stutture per scalate.


Al piano superiore del parco giochi al coperto, c’è una terrazza esterna e altre attrazioni per i piccoli come un’ angolo lettura e un piccolo cinema, chiamato angolo fiabe.
Davanti all’edifico viene costruito un parcheggio per i visitatori.


Dal punto di vista architettonico vengono usati materiali e colori diversi per la costruzione delle facciate degli edifici.
Nella facciata della sala sono previste finestre rotonde e colorate che sembrano di essere smarties su una torta.


 

16 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The new indoor playground for children in Ingolstadt in Germany consists of an entrance building and the playground itself with a ceiling height of 12 meters. The main entrance is spread over 2 floors. On the ground floor there are situated some shops, the wardrobe, offices and toilets. In the main room there is a nursery for children, some slides, trampolines, a track for toy cars and a climbing area. Upstairs over the indoor playground, there is an outdoor terrace and also other attractions...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 16 users