Maison Kamari

Kamari / Greece / 2015

152
152 Love 21,762 Visits Published

This brand new house is located on the island of Paros in the settlement of Kamari. For this project, the architects Natasha Deliyianni and Yiorgos Spiridonos, (REACT ARCHITECTS)  have reinterpreted the cubic cycladic architecture with a modern and minimalist twist.


The house and the pool have been positioned on the plot in such a way that one can fully enjoy its  amphitheatrical view on the valley, the Aegan sea and Antiparos.


The design of the main terrace’s stairs is an invitation to the water as they lead  to the bottom of the pool, following the natural curve of the plot. Another staircase,  baptised “THE EXPERIENCE” by Yiorgos Spiridonos, leads to the amazing rooftop and offers a splendid panoramic view on the mountain and the sea.


The Architects were focused on expressing a pure design, with simple volumes combining without complexity to meet the owner’s needs. The owners are 


a filmmaking / art direction / music composition duo, with a shared aesthetic preoccupation and common language, so they were deeply involved with the design and execution from the project’s conception. Intimacy, cosiness, and comfort were key elements, and the bedrooms and their en-suite bathrooms are physically separated from each other for privacy. As for the living room and the kitchen, conviviality, livability and minimalism were a real obsession when conceiving the interior architecture. 


To decorate their interior, they curated a mix of smart mid-century pieces from emblematic designers sourced from markets, in Paris, Athens and Paros, lending a chic Mediterranean-bohemian style to the house.

152 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This brand new house is located on the island of Paros in the settlement of Kamari. For this project, the architects Natasha Deliyianni and Yiorgos Spiridonos, (REACT ARCHITECTS)  have reinterpreted the cubic cycladic architecture with a modern and minimalist twist. The house and the pool have been positioned on the plot in such a way that one can fully enjoy its  amphitheatrical view on the valley, the Aegan sea and Antiparos. The design of the main terrace’s stairs...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 152 users