Bangna House

porous-box communicate Bangkok / Thailand

7
7 Love 1,336 Visits Published

Set on the 10 x 40 metres piece of land the entrance of Bangna House confronts a narrow lane. With a factory and storage at the back, the physicality of the land and its surrounding environment are conditional to space management. This rectangular plot forces all rooms to be placed from the front to the back, upstairs and downstairs. The house is divided into two zones. The front zone contains downstairs bedroom for the mother and upstairs bedroom for the sister. The back zone accommodates upstairs bedroom for the family of the house owner and downstairs shared space that includes kitchen, dining room and bathroom. The living room, which locates on the lower level crossing the two zones, offers a sense of comfort and belonging to everyone in the family whereas the middle courtyard provides both privacy and indoor green space. It also softens the hardness of this irregular-shape house, a house that looks like a piece of Swiss cheese with lots of holes. The building line legal drilling holes wherever possible to increase the house’s intake of natural light, no matter how strange the last form looks like.


Architect Archimontage Design Fields Sophisticated
Interior Designer Archimontage Design Fields Sophisticated
Landscape Designer Archimontage Design Fields Sophisticated
Location Bangkok, Thailand
Architect in Charge Cherngchai Riawruangsangkul, Suphot Klinaphai, Thanakit Wiriyasathit,
Area 450 sq.m.
Project Year 2012
Photographs Beer Singnoi

7 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Set on the 10 x 40 metres piece of land the entrance of Bangna House confronts a narrow lane. With a factory and storage at the back, the physicality of the land and its surrounding environment are conditional to space management. This rectangular plot forces all rooms to be placed from the front to the back, upstairs and downstairs. The house is divided into two zones. The front zone contains downstairs bedroom for the mother and upstairs bedroom for the sister. The back zone accommodates...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users