House CG342

Sustainable House Belén de Escobar / Argentina / 2014

24
24 Love 2,747 Visits Published

The CG342 House was conceived upon the request of a young professional to be built on a lagoon lot located in a private gated golf community.


Lot limits get blurred with the inevitable focal point: the lagoon. As regards usefulness, we designed flexible spaces adaptable to our client’s active life as well as to his future family needs, trying not to restrict other possible uses. Such flexibility enables private spaces, located on the upper floor, to be isolated from public spaces, located on the ground floor.


The double-height vertical circulation fills the space with zenithal light and connects both levels. The volumetric indoor/outdoor interplay dematerializes towards the North-oriented rear thus solving view opening of the main areas to the lagoon, while a more closed South-oriented service area front offers privacy to the house.

24 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The CG342 House was conceived upon the request of a young professional to be built on a lagoon lot located in a private gated golf community. Lot limits get blurred with the inevitable focal point: the lagoon. As regards usefulness, we designed flexible spaces adaptable to our client’s active life as well as to his future family needs, trying not to restrict other possible uses. Such flexibility enables private spaces, located on the upper floor, to be isolated from public spaces,...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 24 users