Sky Lounge bar

Kempinksi Residences and Suites Doha / Qatar / 2015

9
9 Love 10,435 Visits Published

Conversion of the last 2 floors of the Kempinski Residences and Suites, from a luxury suite into a Sky Lounge bar, with a panoramic view to the city of Doha. The project is divided in two parts, as per floor levels 61st and 62nd. The lower one, open to the public, consists of a double height space for hosting various events and a lounge area, along the glass facade, both with view to the city. The upper level, is the VIP area (skybox) with double view to the double height space and at the same time to the outside. Two different spaces, with different target group, combining the modern minimal atmosphere with the luxury and the elegant one.
The open double height space, is considered as the modern area, which hosts various events. One of its main characteristics is the big white wall façade, across the big glass window, on which we have the projection of various images, according to the event. Our goal was to emphasize more this element by creating big contrast of black and white color. The combination of the last with the different colors of hidden lighting creates a nice atmosphere, to the highest part of the town. A dynamic and elegant space as a result of the simple colors, shapes and materials, such us the flooring and walls tiles, specially designed for this project.
The Skybox serves as both a visual and architectural connection between the private opulence of the 62° floor and the trendy and fashionable language of the 61° floor. The box made of clear glass, “hangs” like a protruded object, within the double heighted lounge in the 61° floor. Its position achieves to have the double views of both the open space below and the city outside through the adjoining glass façade. The combination of luxury and intimacy to achieve a comfortable environment for conducting “business in style” is the principal concept for the 62° floor. The design and finishes of the space is proposed in warm classic colours, hidden warm lighting and simple modern lines. The finishes with the combination of the furniture and the art objects would remind the warm cosy atmosphere of a family space but at the same time would contain a sense of style and sophistication.
The black polished curves of the Bamboo tiles reflect the lights of the town and the giant projections of the lounge.
The bamboo mosaic allows curved shape of the wall in a sequences of different reflexes from cove lights and from the environment
In the floor the random effect of the mat and polished tiles play the same reflexes where the  interiors of the sky lounge  and the city are represented.


[IT]
La conversione degli ultimi 2 piani del Kempinski Residences and Suites, da una suite di lusso in un bar Sky Lounge, con una vista panoramica sulla città di Doha. Il progetto è diviso in due parti, che corrispondo ai piani 61° e 62°. Quello inferiore, aperto al pubblico, è costituito da uno spazio a doppia altezza per ospitare eventi e una zona lounge, lungo la facciata in vetro, entrambe con vista sulla città. Il livello superiore, è l'area VIP (skybox) che affaccia sia sullo spazio a doppia altezza sia verso l'esterno. Due spazi diversi, con differenti target, che coniugano l'atmosfera minimal moderna con il lusso e l'eleganza.
Lo spazio aperto a doppia altezza, è considerata come uno spazio contemporaneo per eventi. Una delle sue caratteristiche principali è la grande facciata bianca, all’interno della grande finestra di vetro, sulla quale sono proiettate diverse immagini, a seconda dell'evento. Il nostro obiettivo era di enfatizzare questo questo elemento attraverso il contrasto di colore bianco e nero. La combinazione di questo elemento con la policromia del sistema di illuminazione nascosto da luogo ad un’interessante atmosfera, nel punto più alto della città. Uno spazio dinamico ed elegante come risultato di colori, forme e materiali semplici, a partire dalle piastrelle per pavimenti e pareti, appositamente progettate per questo progetto.
Lo Skybox funge sia da collegamento visivo che architettonico tra l'opulenza privata del piano 62° e il linguaggio trendy e alla moda del 61° piano. La scatola di vetro trasparente, "appesa" come un oggetto sporgente, all'interno del salone a doppia altezza del 61° piano. La sua posizione permette di avere la doppia vista sia sullo spazio aperto al di sotto sia sulla città fuori attraverso la facciata di vetro adiacente. La combinazione di lusso e intimità per ottenere un ambiente confortevole per lo svolgimento di "business con stile" è il concetto principale per il 62° piano. Il design e le finiture dello spazio sono proposti in colori classici caldi, luci calde nascoste e linee moderne semplici. Le finiture con la combinazione dei mobili e degli oggetti d'arte ricorda l’atmosfera calda e accogliente di uno spazio familiare, ma allo stesso tempo contiene un senso di stile e raffinatezza.
Le curve nere lucide delle piastrelle di bambù riflettono le luci della città e le proiezioni giganti del salotto.
Il mosaico bamboo consente alla parete di assumere la forma curva in una sequenza di diversi riflessi provenienti dalle gole di luce e dall'ambiente.
A pavimento l'effetto casuale delle piastrelle lucide ed opache giocano con i medesimi riflessi in cui sono rappresentati gli interni della Sky Lounge e la città.

9 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Conversion of the last 2 floors of the Kempinski Residences and Suites, from a luxury suite into a Sky Lounge bar, with a panoramic view to the city of Doha. The project is divided in two parts, as per floor levels 61st and 62nd. The lower one, open to the public, consists of a double height space for hosting various events and a lounge area, along the glass facade, both with view to the city. The upper level, is the VIP area (skybox) with double view to the double height space and at the same...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users