The Barrancas House

Mexico City / Mexico / 2014

56
56 Love 3,890 Visits Published

The Barrancas House is the result of the restoration of a house built in the seventies in Mexico City, which didn´t have any attract at first but had great spatial potential.


It became a challenge for our office to create a home focusing on incredible attention to detail, modernity and discovery of the different spaces and levels to generate expectation and surprise.


We took advantage of the location of the house that has views towards the woods so we installed floor to ceiling windows so that natural elements from the exterior such as natural light, views to the woods become part of the interior without compromising the comfort and intimacy of the inhabitants.


The amenities for the family to enjoy inside the privacy of their home include a home theater, a wine cellar, a gym, 2 terraces, a pool, garden and green areas.


Discovering the house through the hallways, leads to multifunctional impredictible spaces achieved through movable screen walls , hidden doors, bay windows that open entirely, furniture designed especially for each space, automatic lightening system, for each need of the inhabitants.


The landscape was designed with plants that adjust to the local clima, with green roof and green walls, it also has a solar energy system and a automatized water saving system.


The materials used include marble, stone, wood, together with neutral tones as dark green or chocolate that give an earthy feeling that will integrate the interior with the exterior and create the sensation of unlimited space.

56 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The Barrancas House is the result of the restoration of a house built in the seventies in Mexico City, which didn´t have any attract at first but had great spatial potential. It became a challenge for our office to create a home focusing on incredible attention to detail, modernity and discovery of the different spaces and levels to generate expectation and surprise. We took advantage of the location of the house that has views towards the woods so we installed floor to ceiling windows...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 56 users