Tribeca Gastro Pub

Shanghai / China / 2015

34
34 Love 3,754 Visits Published

Located in Jing’an, Shanghai on a tree lined street, Tribeca is a New York style gastro pub. The interior has a lightness and a freshness, which is a departure from the surrounding dark and industrial bars and restaurants.


Linehouse wanted to create a strong distinction between the existing and the new; a white datum was inserted into the space which operates as a shelf for display at high level and wraps the bar with a perimeter of shadow less bulbs suspended below. This new insertion contrasts to the existing concrete shell, which was left in its raw state.


This white canopy is cut in moments above table leaners, to create framed moments to the ceiling above. Contained within this white envelope are mirror and bronze insertions, which create a sense of voyeurism and festivity with the mirror bulbs infinitely reflected upon their surfaces.


The existing concrete walls have playful graphical drawings, which make reference to the roaring 1920’s New York bar scene; dancing feet, drunk hats and cigarette smoke forming fleeting conversations upon the wall.


The centralised bar floats within the perimeter insertion, composed of stacked light wood logs, with a bronze and black metal shelving apparatus suspended above. The white canopy extends to the exterior, framing the entrance into the restaurant, with exterior seating upon the terrace.


year of completion: 2015
architect: Linehouse
area: 125m2 (excluding terrace)
address: 966 Wuding Road, Jing’an, Shanghai
photographer: Dirk Weiblen
logo: Tu Nga Nguyên
wall graphics: Kevin Lunsong, Sui Yao, Sam Chong

34 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located in Jing’an, Shanghai on a tree lined street, Tribeca is a New York style gastro pub. The interior has a lightness and a freshness, which is a departure from the surrounding dark and industrial bars and restaurants. Linehouse wanted to create a strong distinction between the existing and the new; a white datum was inserted into the space which operates as a shelf for display at high level and wraps the bar with a perimeter of shadow less bulbs suspended below. This new insertion...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 34 users