A Touch of Chanel

Zurich / Switzerland / 2015

85
85 Love 3,868 Visits Published

This one of the first lofts in the city dating back to the 80’s… it needed to be brought into this century.


To keep the open feel of the large space the bathroom was replaced in the form of a glass box, which also housed a new laundry and the guest toilet.
The floor openings have been covered with glass, to let the light through.
The stairs were replaced and the existing wood floor was treated with colored pigments.
The kitchen extended with a stainless steel countertop.


The fresh modern and elegant look was achieved by the very puristic, cool and clean play with the colors white, beige, gray and brown.
Tension has been created with the contrast of divergent materials, like glass, concrete and cashmere.
Color accents were achieved by a few simple elements of furniture.



The black frames around the glazing has been jokingly referred as “a touch of Chanel” in reference to the classic Chanel suits.

85 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This one of the first lofts in the city dating back to the 80’s… it needed to be brought into this century. To keep the open feel of the large space the bathroom was replaced in the form of a glass box, which also housed a new laundry and the guest toilet. The floor openings have been covered with glass, to let the light through.The stairs were replaced and the existing wood floor was treated with colored pigments. The kitchen extended with a stainless steel countertop. The fresh...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Lovers 85 users