Zwembad de Heuvelrand Voorthuizen

Dynois 37 Natuurleien in Dynamische dekking Voorthuizen / Netherlands / 2015

1
1 Love 1,277 Visits Published

Lei Import B.V. heeft in het voortraject Architectenbureau Slangen+Koenis Architecten mogen adviseren voor de natuurleien gevelbekleding. 


Het nieuwe binnenzwembad van Voorthuizen zal op de locatie van het te slopen buitenbad. De locatie heeft een heuvelachtige ligweide met een bosrijke omgeving.


Het stedenbouwkundig ontwerp kenmerkt zich door de 1,5m hoge plateau waarop alle functies zijn gehuisvest. Aan de noord-oostzijde bevindt zich het entreeplein met oriëntatie naar de nieuwe rondweg, aan de zuid-westzijde de buitenterras met spraypark georiënteerd op de zon en naastgelegen sportvelden. Hiertussen is het gebouw geplaatst. Deze opstelling zorgt voor een helder structuur waarin privé en openbare onderdelen van het plan op duidelijke wijze worden begrensd. Door de buitenruimten aan de flanken van het gebouw te positioneren wordt de oppervlakte van de ligweide gemaximaliseerd en krijgt het gebouw een prominente positie.


Het gebouw is vormgegeven als een steenachtig blok waaruit contra massa’s worden gesneden. De vorm van de contra massa’s zijn gerelateerd aan de functie en de benodigde oriëntatie. Materialisatie wordt ook bepaald door de contra massa’s, de buitenzijde is voorzien van Dynois 37 natuurleien in een dynamische dekking met t.p.v. de sneden warm geanodiseerd aluminium. Aan de binnenzijde is de materialisatie licht en neutraal met t.p.v. de sneden houten bekleding. De heldere opzet van het gebouw zorgt ervoor dat het gebouw met een minimale bezetting is te overzien.


www.lei-import.nl

1 users love this project
Comments
  comment
  user
  Enlarge image

  Lei Import B.V. heeft in het voortraject Architectenbureau Slangen+Koenis Architecten mogen adviseren voor de natuurleien gevelbekleding.  Het nieuwe binnenzwembad van Voorthuizen zal op de locatie van het te slopen buitenbad. De locatie heeft een heuvelachtige ligweide met een bosrijke omgeving. Het stedenbouwkundig ontwerp kenmerkt zich door de 1,5m hoge plateau waarop alle functies zijn gehuisvest. Aan de noord-oostzijde bevindt zich het entreeplein met oriëntatie naar de...

  Project details
  • Year 2015
  • Status Completed works
  • Type Parks, Public Gardens / Landscape/territorial planning / Schools/Institutes / Sports Centres / Sport halls / Swimming Pools / Fitness Centres / Sports Facilities / Wellness Facilities/Spas / Tourist Facilities / Leisure Centres
  Archilovers On Instagram
  Lovers 1 users