Quarry House

Sagunt / Spain / 2015

59
59 Love 9,227 Visits Published

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of
Valencia, the House of the Quarry is based on the extreme conditions of the ground
with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.



A UNIVERSE OF ITS OWN
The layout of the house consists in a set of overlapping boxes surrounded by the
ground itself. The house settles in the mountain using an empty space that isolates
it from its direct surroundings. The upper part, designed as a fluid space, contains all
the day areas. The terrace and the pool have been designed as an extension of the
interior that connects the house with the landscape.The swimming pool is a prism
that extends at heights overhanging the bedrooms and the gym.



LOOKING TOWARDS THE HORIZON
The openness of the house is reinforced by a glass front façade without uprights
that frames the panoramic view of the sea. By opening the views to the front and
resting only on the sides, the House of the Quarry achieves a feeling of lightness and
transparency, thus becoming a quiet place and linking with the horizon.



RAW MATERIALS
The expressivity of the raw materials shows the house as pure structure and mass.
A hive of in situ white concrete is pierced by a central staircase of backlit yellow onyx
that sew the house from top to bottom with its onyx steps. The large backlit natural
stone slabs give the house a tectonic character metaphorically linking to the bowels
of the earth

59 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states ofValencia, the House of the Quarry is based on the extreme conditions of the groundwith the aim of climbing the slope to get views to the landscape. A UNIVERSE OF ITS OWNThe layout of the house consists in a set of overlapping boxes surrounded by theground itself. The house settles in the mountain using an empty space that isolatesit from its direct surroundings. The upper part, designed as a fluid space, contains...

    Project details
    • Year 2015
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 59 users